05 August 2011

Craving for..

I am craving for this for a long time..

The "Ulat Bulu" cookies..

Lama tidak makan ni biskut ulat bulu. 
Thanks to dear hubby..dia order dari kwn office dia.. 
punya lama suda saya menunggu mau mkn ni biskut raya.. hehe..  
Before this we went to giant mall to buy the cookies, 
but can't find it.

I just have it yesterday..yum yum.. :P
Puas hati dapat mkn biskut ulat bulu hehe..

So what is your favorite kuih raya?..:D



 p/s: next food hunting.. hmm.. I'm craving for Moon Cake.. :P
Hope I can have it before I deliver our lil one..:D

24 comments:

  1. oh nama dia biskut ulat bulu kaitu? hehe cute name...

    ReplyDelete
  2. Terus teringat saya tu kuih makmur.

    ReplyDelete
  3. memang sedap ni..my sis campen buat ni stelle..sedap..yummyyy

    ReplyDelete
  4. hm,si Aki suka batang buruk.. sebab si Aki pandai buat.. hahaha..

    ReplyDelete
  5. Yay, saya pun suka makan ni kuih ni..first time sya mkan msa my friend bawa lepas raya dulu..sedapp..

    ReplyDelete
  6. kekekekke... kiutttt juga nama itu kuih... ^_^

    ReplyDelete
  7. banyak juga sa suka makan kuih raya tapi paling sa mo cari kalau p beraya ialah kuih makmur...lepas tu banding2 la kuih makmur mana satu yang sadap...ekekkeke

    ReplyDelete
  8. wah!!kuih ulat bulu!! TAPUN! heheh..sia punya feveret kuih raya is Kuih Makmur and Almond London ;-)

    ReplyDelete
  9. wah...bulum raya lagi ko suda makan kuih raya ah..hehe...ya, sa suka jg makan kuih ulat bulu... tp yg paling sa suka, batang buruk..itu ja selalu sa cari klu pi beraya di tmpt kwn2 :p

    ReplyDelete
  10. my favorites are Almond London & batang buruk..hehehe..batang buruk la paling sy suka..definitely the taste is better than the name..haha :p

    ReplyDelete
  11. Kalau saya, paling favorite ialah itu kuih makmur.. ;-D

    ReplyDelete
  12. i tot kuih makmur mula2, skali tgk blk kuih ulat bulu pla.tym2 mo raya ja dpt jmpa ni smua kn.hehee.n yes moon cake festival is coming soon. naa sng skt sdh ko cari tu. hehe..happy monday! :)

    ReplyDelete
  13. I like these kinds of kuih also... but among all, my fav is kuih makmur ;) Have to be careful though, not all kuih makmur are delicious... the way you make is also very important as is the amount of sugar! ;)

    ReplyDelete
  14. mcm kuih mkmur ja tu stel.. tp rasa dia lain la ba kan... normally i hunt for makmur! ;p

    ReplyDelete
  15. my favorite biskut tart nenas..plg senang mo cari..bukan hari raya pn ada jg..kekeke...

    ReplyDelete
  16. i like the biscuit also and also kuih makmur!all time fav.. at first i thought from your title betul2 kuih ulat bulu..oo itu pula..hehe

    ReplyDelete
  17. kalau time beraya di rumah orang.. kuih yang sy selalu cari tart nenas, makmur, almond london sama kuih siput.. hihi ;)

    ReplyDelete
  18. makan smua yg kita mau makn sblm deliver kn..hehe..sa ari tu..sempat lagi beli2 bnyk kui raya esp kui mamur..sb nanti time raya..pantang sda..hehe

    ReplyDelete
  19. sedap ke biskut ni stel? mcm kuih raya je.. hehe.. stel bila due?

    ReplyDelete
  20. chegu carol:
    ya itu la nama dia tu..:)

    V:
    ya mmg sedap ni..

    SJB:
    kuih makmur pun sedap..:)

    beaty:
    ya ka, len kali sya order dr dia..:)

    Aki:
    oh, i see patut la hehehe

    Isabel:
    Yea..sama la kita..hehehe

    CathJ:
    kiut kan nama dia hehehe..:P

    memeljoan:
    ya, ramai org suka mkn kuih makmur. family sya pun ramai yg suka kuih makmur..

    Cynta:
    wow..almond london lg tu hehehe..mahal tu..:P

    Jj:
    batang buruk pun sedap kan..:)

    Aemy Shamy:
    ya batang buruk nama dia, tp sedap pula di mkn hehe..i wonder who gave tht name..:)

    AnnieMing:
    sadap bo gia kuih makmur..:)

    Cindy:
    ya, ulat bulu cookies tu..mcm makmur kan sikit2..dr gmbr ja la..hehe..ya, hope i can find mooncake sblm due sya..:)

    Armstrong:
    aiseh mcm ada xperience ja. ko pernah bt kuih makmur ka?..hehehe

    Just:
    ya rasa dia lain dr makmur..nah, sya tau ko pun suka makmur..hehe

    Sabrina:
    tart nenas pun sya suka..fav sya tu dulu..:)

    ReplyDelete
  21. debrajill:
    ya mmg kuih ulat bulu nama dia..org bilang la hehehe

    nowriz:
    oh ya sebut pasal kuih siput, baru sya ingat..tu pun sedap juga..ada yg campur mcm kari2 inti dia..

    nc:
    itu la ni..mkn dulu puas2 semua before due...lepas ni lama lg baru dpt mkn semua tu mknan hehe..:)

    Nurul:
    memang pun kuih raya.. tak baca habis baca post stel kan hehe..:P Due dlm bulan ni jugak.. :)

    ReplyDelete
  22. Saya suka london almond...hihihih tapi to be honest, semua biskut raya, saya makan ja...hihih

    ReplyDelete
  23. Zezebel:
    ya sama la kita..sedap2 ba biskut raya..:)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...